پیام رسانی با وایبر یا واتس اپ چقدر امنیت دارد؟
- توضیحات
- دسته: مجله خبري
- منتشر شده در 18 آبان 1393
- نوشته شده توسط فن آوري اطلاعات
- بازدید: 3480
قطعا شما نیز از جمله کاربرانی هستید که با وایبر یا واتس اپ یا نرم افزارهای مشابه اقدام به پیام رسانی میکنید و قطعا از مزایای این نرم افزارها به خوبی بهرمند هستید. اما این نرم افزارهای پیام رسان تا چه حد مطمئن هستند و چقدر پیامهایی که شما با آنها ارسال میکنید، واجد مشخصات امنیتی میباشند؟ آیا طراح نرم افزار میتواند پیام های شما را بخواند؟
زمانی که صحبت از پیام رسانی به شکل آنلاین میشود، میتوان از حدود دو دهه وجود نرم افزارهای مربوط در فضای اینترنت سخن گفت. اما اخیرا این حوزه به فضای موبایل منتقل شده است و اغلب پیام رسانی های آنلاین از طریق App های موبایل نظیر وایبر، واتس اپ و مانند آن صورت میپذیرد.
البته در این میان کاربران اقدام به انتخاب نرم افزار خود از میان هزاران گونه متفاوت از ابزارهای پیام رسان میکنند و در حالی که ممکن است عده زیادی از نرم افزارهای محبوبی همچون وایبر یا واتس اپ استفاده کنند، دیگرانی هم هستند که به دنبال نرم افزارهای امن و مطمئن می گردند.
از همین روی بنیاد Electronic Frontier اخیرا گزارشی را منتشر کرده است که در آن اقدام به مقایسه یک دو جین از نرم افزارهای پیام رسان کرده است که در بین آنها چهره های شناخته شده ای همچون وایبر و واتس اپ و اسنپ چت و اسکایپ دیده میشود. البته این مقایسه یک مقایسه امنیتی است که در هفت شاخص متفاوت ضریب امنیتی این نرم افزارها را بررسی و مقایسه کرده است. برای دیدن متن کامل این گزارش میتوانید به اینجا مراجعه کنید:
پیام رسانی با وایبر یا واتس اپ چقدر امنیت دارد؟
برای هر کدام از این نرم افزاها هفت شاخص زیر مورد بررسی قرار گرفته است:
1 – آیا پیام حین انتقال رمزگذاری میشود؟
2 – آیا طراح و منتشر کننده نرم افزار قادر به خواند پیام ها هست؟
3 – آیا مخاطبان قابل تایید هستند؟
4 – اگر گذرواژه لو برود، آیا پیام های قبلی امن هستند؟
5 – آیا کد نرم افزار Open Source بوده یا تنها در اختیار طراح آن است؟
6 – آیا طراحی امنیتی نرم افزار مستند و قابل دسترس است؟
7 – آیا کد نرم افزار اخیرا بازبینی امنیتی شده است؟
برای نمونه در این گزارش اشاره شده است که وایبر یکی از بدترین نرم افزارهای پیام رسان به لحاظ امنیتی است و واتس اپ نیز چندان چنگی به دل نمیزند:
پیام رسانی با وایبر یا واتس اپ چقدر امنیت دارد؟
همچنین در خصوص هرکدام از این شاخص های امنیتی میتوانید در انتهای این گزارش شرح مفصلی را مطالعه نمایید. همانگونه که خود مشاهده میکنید، اغلب نرم افزارهای مورد بررسی در این تجزیه و تحلیل نتوانسته اند نمره قبولی دریافت کنند. تنها نرم افزارهای زیر توانسته اند از همه آزمایش ها موفق بیرون آیند:
نرم افزار CryptoCat برای iOS و MAK و مرورگرها
ابزار ChatSecure + orbit برای iOS و اندروید
Signal تنها برای iOS
Silent Circle برای اندروید و iOS
Silent Text برای اندروید و iOS
TextSecure برای اندروید
البته ممکن است همه این شاخصها برای شما اهمیت یکسان نداشته باشد. خود بنیاد EFF نیز به این موضوع اشاره کرده است که این گزارش به تنهایی ملاک دقیقی نیست و در آینده نزدیک گزارشی تحلیلی از کارایی و امنیت این ابزارها به شکل همزمان منتشر خواهد کرد.
منبع: سايت خبري تابناک