•  شرکت خدمات تجارت؛در خدمت مردم ایران

    شرکت خدمات تجارت؛در خدمت مردم ایران

  • خشكشوئي و سفيدشوئي شركت خدمات تجارت

    خشكشوئي و سفيدشوئي شركت خدمات تجارت

  • سال 1403؛ جهش توليد با مشاركت مردم

    سال 1403؛ جهش توليد با مشاركت مردم

جایگاه تسبیح فاطمه زهرا (س)

حضرت امام صادق (ع) درباره تسبیح حضرت فاطمه زهرا (س) فرموده اند: ذکر تسبیح حضرت زهرا (س) بعد از نماز واجب در نزد من از هزار رکعت نماز در هر روز محبوب تر است.

تسبیح به معنای پاک و منزه دانستن خداست و این که خدا را از نقائص عالم امکان و از عیوب ذات و صفات منزه و دور بدانیم.
در معنای تسبیح سه امر وجود دارد که بدون تحقق هر یک معنای حقیقی تسبیح حاصل نمی‏شود. اول، نفی هر نقصی از خدا، دوم علم و شعور تسبیح گوینده و سوم قولی بودن تسبیح است.
تسبیح در فرهنگ فارسی به معنای سبحان الله گفتن و خدا را به پاکی یاد کردن آمده و حسن عمید در فرهنگ فارسی خود می گوید: تسبیح در فارسی به آن دانه های به نخ کشیده گویند که هنگام ذکر در دست می گیرند.
فلسفه و تاریخچه تسبیحی که بعد از هر نماز به آن مشغول می شویم، همان هدیه ای است که پیامبر اعظم(ص) به دختر خود، فاطمه زهرا(ع) دادند.
روزی حضرت فاطمه زهرا (س) به نزد پدر رفته و از آن حضرت خدمتکاری خواستند تا در امور زندگی او را یاری کند. پیامبر(ص ) در پاسخ دخترش فرمود: بهتر از خدمتکار آن است که هرگاه می خواهی در بستر خویش بخوابی، 34 بار الله اکبر، 33 مرتبه الحمدلله و 33 بار سبحان الله بگویی.
حضرت علی درباره این روایت فرمود: فاطمه (س) با وجود اینکه از محبوبترین اشخاص در نزد رسول خدا (ص ) بود ولی خدمتکاری نداشت و کارهای منزل را خود انجام می داد، با مشک آب می آورد تا آنجا که اثر بند آن در شانه و سینه او باقی مانده بود و آنقدر خانه را جارو کرد که غبار تمام لباس هایش را در بر گرفته بود و آنقدر در زیر دیگ غذا آتش افروخته بود که لباس هایش رنگ عوض کرده و بوی دود می داد.
هنگامی که سختی های او در کارهای منزل بیشتر شد حضرت علی (ع) از همسر خود خواست تا به خدمت رسول خدا (ص) رفته و از آن حضرت خدمتکاری بخواهد تا در کارهای خانه به او کمک کند.
فاطمه (س) نیز به نزد پیامبر (ص) رفت تا دراین باره سخن بگوید ولی چون برخی افراد نزد پیامبر بودند، چیزی نگفت و به خانه بازگشت. پیامبر که دریافته بود فاطمه برای خواسته ای آمده ، صبح روز بعد به نزد دخترش رفت و از فاطمه (س) علت مراجعه روز گذشته اش را جویا شد.
حضرت زهرا (س) موضوع را برای پدر بیان کرد و رسول خدا (ص) تاکید فرمودند: بهتر از خدمتکار این است که پیش از خواب، 34 بار الله اکبر و 33 بار الحمدلله و33 بار سبحان الله بگویید که برای شما بهتر است.
در برخی منابع تاریخی نیز آمده است که حضرت زهرا(س) وقتی که پدرش تسبیحات معروف را به او یاد داد، بر سر قبر عموی بزرگوارش جناب حمزه رفت و از تربت آن شهید برای خود تسبیح درست کرد.
در روایات تاکید شده که تسبیح حضرت فاطمه (س ) بهترین تعقیبات برای نمازهای واجب است و امام صادق (ع) در این باره فرمود: هر کسی پس از به جای آوردن نماز واجب، تسبیح حضرت فاطمه (س ) را به جای آورد و در انتهای آن یک مرتبه لا اله الا الله بگوید، مشمول مغفرت خدا واقع می شود.
آن حضرت در روایتی دیگر فرمود: هر کسی که به هنگام خواب تسبیح حضرت فاطمه (س ) را به جای آورد، از کسانی محسوب می شود که خداوند را ذکر کثیر گفته است.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی

سایر مطالب این گروه

بهره اي از كلام وحي

يُنبِتُ لَكُم بِهِ الزَّرْعَ وَالزَّيْتُونَ وَالنَّخِيلَ وَالأَعْنَابَ وَمِن كُلِّ الثَّمَرَاتِ إِنَّ فِي ذَلِكَ لآيَةً لِّقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ
"سوره النحل, آيه 11"
به وسيله آن كشت و زيتون و درختان خرما و انگور و از هر گونه محصولات [ديگر] براى شما مي‏روياند قطعا در اينها براى مردمى كه انديشه مي‏كنند نشانه‏ اى است.

اوقات شرعی

در محضر معصومين (عليهم السلام)

الإمام علي (ع): أفضل الأعمال ما أكرهت عليه نفسك.
امام علي (ع):‌ برترين كارها،‌ كاري است كه نفس خود را بر انجام آن مجبور گرداني.
(البحار: 20/69/78)

طبيعت در آينه تصوير

site (9).jpg

مجله

آیا اینترنت بانک مطمئن است؟

به‌نظر می‌رسد در 5 سال اخیر نظر مردم در استفاده از اپلیکیشن‌ها کاملا عوض شده است. با این حال، استفاده کردن یا نکردن از برنامه‌های مخصوص انجام تراکنش‌های بانکی توسط کاربران، بستگی به نوع دستگاه مورد استفاده، بانک متصل به اپلیکیشن، شبکه‌ی ارتباطی و حتی محتویات داخل گوشی افراد دارد.

ادامه مطلب...

چرا صدای ضبط‌شده‌ی ما اینقدر متفاوت احساس می شود؟!

هر که تاکنون صدای خود را شنیده، می پرسد، آیا چیزی بدتر از این می شود که آدم صدای ضبط‌شده‌ی خود را بشنود؟ یا واقعا صدای من این طوریه؟
متأسفانه پاسخ مثبت است. وقتی به صدای خود گوش می کنید، آن صدا اثری از رسانایی استخوانی با خود ندارد.

ادامه مطلب...
شما اینجا هستید: Home گواهينامه ها شركت خدمات تجارت مجله خبري جایگاه تسبیح فاطمه زهرا (س)