•  شرکت خدمات تجارت؛در خدمت مردم ایران

    شرکت خدمات تجارت؛در خدمت مردم ایران

  • خشكشوئي و سفيدشوئي شركت خدمات تجارت

    خشكشوئي و سفيدشوئي شركت خدمات تجارت

  • سال 1403؛ جهش توليد با مشاركت مردم

    سال 1403؛ جهش توليد با مشاركت مردم

خندیدن ژنتیکی است

تحقیقات جدید دانشمندان نشان می‌دهد خندیدن یا لبخندزدن زیاد ممکن است در ژن افراد نهفته باشد.

دانشمندان دانشگاه نورث‌وسترن و دانشگاه ژنو دریافتند افراد دارای نوعی متغیر ژنتیکی موسوم به الل‌های کوتاه ژن 5-HTTLPR، هنگام تماشای کاریکاتور یا فیلم‌های خنده‌دار در مقایسه با افراد دارای الل‌های طولانی این ژن، بیشتر می‌خندیدند و بیشتر لبخند می‌زدند.
این نتایج در حالی ارائه شده که تحقیقات پیشین، این ژن را به عواطف منفی مرتبط کرده بودند؛ با این حال، یافته‌های جدید، قوی‌ترین مدرک دال بر این موضوع را ارائه داده‌اند که این ژن با بیان عواطف مثبت نیز مرتبط است.
یک ژن در جایگاه ویژه خود بر روی کروموزوم می‌تواند دارای چینش‌های گوناگونی باشد؛ به هر یک از این چیدمان‌های ژن در جایگاه ویژه آن بر روی کروموزوم، الل (allele) می‌گویند؛ در واقع، اشکال مختلف ژن، الل نام دارند. هر ژن دارای دو الل است که یکی را از پدر و دیگری را از مادر به ارث می‌برد.
در این پژوهش، دانشمندان به 336 نفر در قالب سه گروه، کارتون‌ها و فیلم‌های خنده‌دار نشان داده و نمونه‌های بزاق آن‌ها را برای تحلیل ژن 5-HTTLPR گرفتند؛ نتایج نشان داد افراد دارای الل کوتاه ژن 5-HTTLPR، احساسات عاطفی مثبت بیشتری را از خود بروز دادند و به ویژه این اشخاص در مقایسه با افراد دارای الل بلند این ژن، بیشتر خندیدند و بیشتر لبخند زدند.
تحقیقات پیشین نشان داده بودند که الل‌های کوتاه ژن 5-HTTLPR، پیش‌بینی‌کننده بازدهی‌های منفی و ناخواسته مانند افسردگی، اضطراب و مصرف مواد مخدر هستند و این که افراد دارای الل‌های کوتاه این ژن، عواطف منفی بیشتری نسبت به افراد دارای الل‌های بلند دارند.
با این حال، تحقیق جدید نشان می‌دهد افراد دارای الل‌های کوتاه ژن 5-HTTLPR می‌توانند در مقابل مولفه‌های عاطفی زندگی، حساس‌تر باشند.
جزئیات این پژوهش در مجله Emotion متعلق به اتحادیه روانشناسی امریکا ارائه شد.

منبع: تابناك

بهره اي از كلام وحي

 

إِذَا الشَّمْسُ كُوِّرَتْ
سوره التكوير, آيه 1
آنگاه كه خورشيد به هم درپيچد

اوقات شرعی

در محضر معصومين (عليهم السلام)

پيامبر صلي الله عليه و آله:  إنَّ اللّه َ يُحِبُّ أن يَرى عَبدَهُ تَعِبا في طَلَبِ الحَلالِ ؛
پيامبر صلي الله عليه و آله :خداوند دوست دارد كه بنده اش را در جست و جوى روزىِ حلال خسته ببيند.
(كنزالعمال ، ح 9200)

طبيعت در آينه تصوير

site (22).jpg

مجله

آیا اینترنت بانک مطمئن است؟

به‌نظر می‌رسد در 5 سال اخیر نظر مردم در استفاده از اپلیکیشن‌ها کاملا عوض شده است. با این حال، استفاده کردن یا نکردن از برنامه‌های مخصوص انجام تراکنش‌های بانکی توسط کاربران، بستگی به نوع دستگاه مورد استفاده، بانک متصل به اپلیکیشن، شبکه‌ی ارتباطی و حتی محتویات داخل گوشی افراد دارد.

ادامه مطلب...

چرا صدای ضبط‌شده‌ی ما اینقدر متفاوت احساس می شود؟!

هر که تاکنون صدای خود را شنیده، می پرسد، آیا چیزی بدتر از این می شود که آدم صدای ضبط‌شده‌ی خود را بشنود؟ یا واقعا صدای من این طوریه؟
متأسفانه پاسخ مثبت است. وقتی به صدای خود گوش می کنید، آن صدا اثری از رسانایی استخوانی با خود ندارد.

ادامه مطلب...