اکسیر جوانی در همدان تولید میشود!
- توضیحات
- دسته: مجله خبري
- منتشر شده در 26 فروردين 1394
- نوشته شده توسط فن آوري اطلاعات
- بازدید: 4546
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: استان همدان توانایی تولید 50 تا 100 کیلوگرم ژل رویال را دارد.
محمد نظرپور، با بیان اینکه "گرده گل، موم، بره موم، ژل رویال و زهر، جزو فرآوردههای زنبور عسل است"، اظهار کرد: فرآوردههای زنبور عسل علاوه بر خود عسل است که در تمام زنبورستانها از جمله استان همدان تولید میشود.
وی با بیان اینکه ژل رویال دارای اسامی دیگری چون شاه انگبین و اکسیر جوانی است، تصریح کرد: ژل رویال ماده خامهای شکل به رنگ سفید شیری و با بو و مزه خاصی بوده که حاصل ترشحات غدد زیر حلقی در سر زنبوران کارگر پرستار جوان در سن سه تا 12 روزگی است.
نظرپور ادامه داد: ژل رویال غذای اصلی ملکه محسوب میشود، بطوریکه ملکه در تمام طول عمرش از این ژل مصرف میکند و چیزی جز این ماده نمیخورد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان اضافه کرد: علاوه بر ملکه، زنبوران نر و کارگران در سه روز اول زندگی ژل رویال و پس از آن عسل مصرف میکنند.
وی با بیان اینکه ملکه در طول عمر شش سالهاش یکبار بیشتر جفتگیری نمیکند، سپس روزانه دو هزار عدد تخمریزی میکند، تصریح کرد: ملکه زنبور عسل از اوایل فرودین ماه شروع به تخمریزی میکند و این روند تا پایان فصل گرما ادامه دارد.
نظرپور با اشاره به اینکه ژل رویال ماده غذایی بسیار ارزشمند و دارویی است که در درمان بسیاری از ناتوانیها و امراض مؤثر است، افزود: ژل رویال دارای ویتامینهای A3، B، E، B12، B6 و B1 است و باعث کاهش چربی خون، تنظیم هورمونها و رشد استخوان میشود و علاوه بر آن به باروری کمک میکند و محرک رشد و اشتهاآور است.
وی اضافه کرد: همچنین رفع تصلب شرایین، بهبودی روماتیسم مفصلی، درمان افسردگی، افزایش دهنده مقاومت بدن در مقابله با عفونتها و جلوگیری از پیری زودرس از دیگر خواص درمانی ژل رویال است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان، روش تولید ژل رویال را طبیعی و مصنوعی عنوان کرد و گفت: روش طبیعی به این صورت است که این ژل در تمام کندوها تولید و به مصرف ملکه میرسد. در روش مصنوعی نیز اصولا مراکز پرورش ملکه اقدام به تولید و استخراج این ماده مغذی میکنند که حتماً باید در یخچال و فریزر نگهداری شود.
وی با اشاره به اینکه برای تهیه یک کیلو ژل دو هزار و 500 سلول ملکه نیاز است، تصریح کرد: در صورتی که هر کندو یک سلول ملکه داشته باشد قادر به تولید دو و نیم گرم ژل خواهد بود.
وی یادآور شد: استان همدان به مرحلهای نرسیده که بتواند به شکل صنعتی و انبوه ژل رویال تولید کند اما با توجه به کندوهای موجود در استان و وجود شش مرکز پرورش ملکه مجوزدار پیشبینی میشود بتوان بین 50 تا 100 گرم تولید کرد.
نظرپور خاطرنشان کرد: در حال حاضر تولید ژل رویال صورت میگیرد اما به مصرف ملکه میرسد و در حدی نیست که قابل عرضه در بازار باشد.
وی تاکید کرد: تولید صنعتی ژل رویال در استان جای کار دارد به طوریکه میتوانیم سرمایه گذاری کنیم و به صورت صنعتی تولید داشته باشیم.
نظرپور با اشاره به اینکه در حال حاضر متقاضی تولید صنعتی ژل رویال در استان وجود ندارد، تصریح کرد: میتوان از زنبوردان موجود در این راستا استفاد کرد اما باید پیش از آن بازاریابی کرده و بازارچه را پیدا کرد سپس به فکر تولید بود.
معاون بهبود تولیدات دامی استان اعلام کرد: آمادگی داریم از زنبوردان فعلی که سابقه و تبحر دارند یا مراکز پرورش موجود - اگر بخواهند در بحث ژل رویال فعالیت صنعتی داشته باشند - حمایت کنیم و خوشبختانه این امر هزینه سنگینی هم ندارد.
منبع: سايت خبري تابناك