گزارش از آئین اختتامیه مسابقات بینالمللی قرآن کریم
- توضیحات
- دسته: مجله خبري
- منتشر شده در 13 خرداد 1393
- نوشته شده توسط فن آوري اطلاعات
- بازدید: 3495
مراسم اختتامیه سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم عصر ديروز، 12 خرداد ماه با حضور علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، حجتالاسلام ناطق نوری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، حجتالاسلام والمسلمین علی محمدی، رئیس سازمان اوقاف، سردار پوردستان، فرمانده نیروی زمینی ارتش، سردار زادهکمند، جانشین فرمانده نیروی انتظامی، مظفر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و جمع دیگری از مسئولان لشکری و کشوری در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد.
در ابتدای این مراسم و پس از طنین سرود ملی کشورمان در سالن محل برگزاری مراسم، جعفر فردی، نفر اول این دوره از مسابقات در رشته قرائت به تلاوت آیاتی از قرآن پرداخت و در ادامه آن نیز بهزاد هژبری، نفر اول رشته حفظ قرآن سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن ایران آیاتی از قرآن را تلاوت کرد.
بخش دیگری از این مراسم پخش کلیپی از مراحل مختلف برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران بود و پس از آن نیز گروه همخوانی و مدیحهسرایی منطقه آزاد اروندکنار به اجرای برنامه پرداخت. قرائت بیانیه هیئت داوران توسط «ابوالفضل علامی»، به نمایندگی از هیئت داوران، بخش دیگری از برنامههای مراسم اختتامیه سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن بود.
بیانیه هیئت داوران
در بخشی از بیانیه هیئت داوران این دوره از مسابقات آمده است؛ خداوند متعال را شاکریم که بار دیگر توفیق خدمتگزاری به گرانبهاترین میراث نبی مکرمش را در ایام با برکت نزول وحی و عید مبعث که بزرگترین عید و روز دوستی و اتحاد مسلمین است، با برگزاری سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی جمهوری اسلامی ایران به ما عطا نمود.
برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران از نظر هیئت داوران این دوره، مصداقی برای حقمحوری، عدالتجویی و فرصتی برای رقابت و تعاملی سازنده بین مسلمانان جهان جهت دستیابی به آرمانهای مشترک مبتنی بر تعالیم وحدت آفرین قرآن کریم است.
نظم و انسجام در مدیریت فنی و همچنین سطح کیفی شرکتکنندگان و رقابت تنگاتنگ آنان در مراحل نیمه نهایی و نهایی، وجه تمایز این مسابقات با دیگر مسابقات بینالمللی است که موجب شگفتی و تحسین هیئت داوران نیز شده است.
مسابقات بینالمللی قرآن؛ رویدادی حول محور وحدت و برخلاف میل دشمنان
سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین علی محمدی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه بخش دیگری از این مراسم بود. وی در سخنانی گفت: این دوره از مسابقات با حضور 110 شرکتکننده از 71 کشور جهان و با مدیریت 10 داور خارجی، 5 داور داخلی و سه نفر ناظر برگزار شد.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: در این دوره از مسابقات، شاهد رقابت جدی در رشتههای قرائت و حفظ کل قرآن کریم بودیم که با رعایت تمام ضوابط و مقررات برگزار شد. خدا را شاکریم که توفیق داد تا بار دیگر ایران میزبان این مسابقات باشد. در این مسابقات، نزدیک به یک هفته نمایندگان 110 کشور جهان برخلاف میل دشمنان، حول محور قرآن کریم و این کتاب مشترک، همه مسلمانان گرد هم جمع شدند.
وی اظهار کرد: این مسابقات بر خلاف میل دشمنان اسلام و خصوصاً آمریکا و اسرائیل که نمیخواهند در دنیای اسلام و در جمهوری اسلامی ایران، قرآن مطرح شود، برگزار شد. یکی از نمونههای برخلاف میل آمریکا حرکت کردن، برگزاری همین مسابقات قرآن است.
حجتالاسلام محمدی با ابراز امیدواری نسبت به اینکه خداوند متعال به همه مسلمانان توفیق آشنایی هر چه بیشتر با قرآن کریم را عطا کند، به بیان برخی برنامههای جانبی این دوره از مسابقات، اظهار کرد: برگزاری پنجمین همایش تجلیل از بانوان فعال قرآنی، برپایی نمایشگاه قرآن در حاشیه مسابقات، برپایی خیمههای معرفت برای پاسخگویی به سؤالات مراجعهکنندگان و همچنین برگزاری هشتمین همایش پژوهشهای قرآنی از جمله برنامههای جنبی این دوره از مسابقات بوده است.
پایانبخش سخنان رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه مربوط به تشکر و قدردانی از مسئولان حاضر در این مراسم، مدیران، دستاندرکاران برگزاری مسابقات، داوران، متسابقان، اصحاب رسانه و ... بود.
ممارست روزانه با قرآن بدون رعایت آداب آن تأثیرگذار نیست
علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم اختتامیه سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر تأمل در آیات قرآن کریم، اظهار کرد: در روایات متعدد بر ممارست در آیات قرآن تأکید شده است که هر روز 50 آیه از قرآن خوانده شود.
لاریجانی افزود: عاملی که موجب بیداری و جلوگیری از غفلت برای انسان میشود، ذکر است و ذکر باعث میشود تا انسان از ظلمات به سوی نور حرکت کند.
وی ادامه داد: حضرت علی(علیه السلام) فرمودهاند که «کسی را که با قرآن است، نیازی دیگر نیست». ممارست روزانه با قرآن بدون رعایت آداب آن تأثیرگذار نیست؛ البته در این زمینه کتب زیادی وجود دارد که آداب انس با قرآن را توضیح میدهد.
رئیس مجلس شورای اسلامی به روایتی از امام صادق(علیه السلام) اشاره کرد و گفت: امام صادق(علیه السلام) در روایتی بر خضوع در قرآن اشاره فرمودهاند که این روایت نشاندهنده آن است؛ اولین مسئله در تلاوت قرآن، خضوع است. همچنین امام صادق(علیه السلام) در ادامه، سه چیز را برای قاریان قرآن به عنوان ارکان اصلی در قرائت قرآن عنوان فرمودهاند که شامل «قلبی خاشع»، «مکانی خلوت» و «بدنی آسوده» میشود.
وی ادامه داد: امام صادق(علیه السلام) می فرمایند که هنگامی که قلب قاری قرآن برای خداوند خاشع شود، شیطان از او میگریزد و زمانی که نفس خود را از تعلقات دنیایی خالی کند، قلبش برای غیر قرآن خالی می شود. هنگامی که مکانی خلوت پیدا کند، روح او با قرآن انس میگیرد و با خداوند هم صحبت میشود و به لطف خداوند، این قرائت کننده قرآن آگاه می شود که خداوند انواع کرامت و اشارات را برای او در نظر گرفته است. در چنین شرایطی قاری قرآن دیگر این حال خود را به حال دیگری ترجیح نمیدهد.
لاریجانی عنوان کرد: اگر آداب تلاوت بر مسلمانان حاصل شود و قرآن به این شکل از سوی آنها قرائت شود، آن قاری در پیشگاه خداوند مراتبی پیدا می کند.
در پایان این مراسم از نفرات برتر در رشتههای قرائت، حفظ کل قرآن و پژوهشهای قرآنی تجلیل به عمل آمد.
نفرات برتر رشته قرائت
جعفر فردی از ایران، محمد عسگر از فیلیپین، محمود محمد یوسف ابراهیم از مصر، سید ثمرالدین صمداف از تاجیکستان، محمد رمضان عیدی بینده از تانزانیا به ترتیب به عنوان نفرات اول تا پنجم شناخته شدند.
نفرات برتر رشته حفظ کل قرآن
بهزاد هژبری از ایران، عبدالقادر عبدالعزیز احمد عبدالعزیز از مصر، مطیعالله مطمئن از افغانستان، محمد لطفی سلیمان از اندونزی، هارون مامادو حسن از نیجر به عنوان نفرات برتر در رشته حفظ کل شناخته شدند.
نفرات برتر پژوهشهای قرآنی
علی غضنفری از ایران، سوسن عبدالله الفضلی از یمن، محمد فاکر میبدی از ایران، محمد حسین علی السویطی، علی خوبر مطرود الحجانی از عراق و رحیم حاصلی از ایران در بخش پژوهش های قرآنی تجلیل شدند.
این دوره از مسابقات بینالمللی قرآن طی پنجم تا دوازدهم خردادماه در تهران برگزار شد.
منبع: خبرگزاري بين المللي قرآن- ايكنا
ساير مطالب اين گروه