اعتراضات نسبت به فیلم رستاخیز بالا گرفت
- توضیحات
- دسته: مجله خبري
- منتشر شده در 28 بهمن 1392
- نوشته شده توسط فن آوري اطلاعات
- بازدید: 4074
بعد از انتقادات فراوان منتقدین سینما نسبت به شیوه ساخت و نوع فیلمنامه روز رستاخیز، جامعه مذهبی کشور، هیات عزدارای و مراجع اعظام تقلبد به جمع منتقدین این فیلم سینمایی در آمدند.
بعد از اتمام جشنواره فیلم فجر و برگزیدهشدن فیلم روز رستاخیز به کارگردانی احمدرضا درویش به دلیل آنچه توسط منتقدین تقدس زدایی توسط کار گردان این فیلم عنوان شده بود، اعتراضات گسترده در سطح کشور نسبت به تولید این فیلم آغاز شد.
ابتدا چند ذاکر مشهور در جلسات عزاداری به اعتراض نسبت به عملکرد و نحوه ساخت این فیلم پرداخته بودند در کنار آن چند منتقد سینما به نحو مختلف به غیر از تقدیر از شیوه ساخت و المانهای حرفهای این فیلم مراتب اعتراض خود نسبت به عدم توجه به اعتقادات مذهبی را به دست اندرکاران این فیلم ارجاع دادند.
سعید حدادیان، وحید یوسفی، عبدالرضا هلالی، سید مجید بنی فاطمه در کنار منتقدین سینما همچون محمد تقی فهیم ،علی شیرازی،مسعود ثابتی و مهرزاد دانش مراتب اعتراض خود به شیوه ساخت سخیف و نشان دادن چهره خاندان عصمت و طهارت در فیلم روز رستاخیز اعلام کردند.
همچنین پایگاه اطلاعرسانی دفتر آیتالله مکارم شیرازی امروز خبرداد که پس از استفتاء جمع کثیری از مومنین و مقلدان از معظّم له در مورد فیلم رستاخیز و نمایش چهره تعدادی از شهدای کربلا در آن، معظّمله نامهای به ریاست سازمان سینمایی کشوری ارسال کرد که در ذیل برای اطلاع عموم ارائه میشود.
ریاست محترم سازمان سینمایی کشور جناب مستطاب آقای ایوبی
با اهداء سلام و تحیت:
عده قابل توجهی به دفتر ما شکایت کردهاند که چرا در فیلم رستاخیز چهره حضرت قمر بنی هاشم و جمعی دیگر از شهدای کربلا(ع) به طور مشخص نشان داده شده و میدانیم این کار آثار نامطلوبی دارد و نیز به بعضی از وقایع تاریخی آن ایراد کردهاند.
آیا بنا بر این است که سازمان سینمایی قداست مقدّسات را بشکند و از خطوط قرمز بگذرد!
در کنار آن حضرت آیت الله حسین نوری همدانی از مراجع تقلید، در پاسخ به استفتائی نظر خود را درباره نمایش چهره حضرت ابوالفضل(ع) اعلام کرد.
این مرجع تقلید در پاسخ به استفتاء جمعی از متدینان مبنی بر نمایش چهره حضرت ابوالفضل العباس(ع) وحضرت علی اکبر در فیلم سینمایی رستاخیز، این اقدام را جایز ندانست.
حضرت آیت الله نوری همدانی تاکید کرد: چهره هر کدام از این شخصیت های بزرگ نباید پخش شود و باید قداست این جایگاه ها و شخصیت ها حفظ شود.
گفتنی است، شمار دیگری از مراجع تقلید و علما نیز نمایش چهره ائمه اهل بیت(ع) حضرت ابوالفضل(ع) و دیگر شهدای کربلا را در فیلم ها و سریال های تلوزیونی جایز نداسته اند.
فیلم رستاخیز به کارگردانی و نویسندگی احمدرضا درویش بعد از طی یک پروسه طولانی نگارش و تهیه فیلم در نهایت 16 بهمنماه سال 92 در کاخ جشنواره فجر همزمان با برگزاری سی و دومین دوره جشنواره فیلم فجر به نمایش در آمد.
درویش که مدت زمان زیادی از سینما دور بود و آخرین کار وی «دوئل» به سال 1381 بر میگردد این بار با رستاخیزی آمد که رستاخیزی در ژانر فیلمهای مذهبی به وجود آورد البته همراه خود بیمی به جان همه انداخت که نکند تقدس ذوات مقدسه از جمله حضرت عباس (ع) را از بین برده یا کمرنگ جلوه دهد و فرجامی شوم برای روز رستاخیز رقم بخورد.
ماجرای رستاخیز از نگاه بکیر فرزند حر ابن یزید ریاحی به قیام امام حسین (ع) و حوادث واقعه عاشوراست. در این فیلم 180 دقیقهای از عوامل و هنرمندان خارجی از جمله طریق انوار تدوینگر معروف و نامزد دریافت اسکار برای فیلم سینمایی «سخنرانی پادشاه»، استیفن واربک موسیقی دان برنده اسکار برای ساخت موسیقی «شکسپیر عاشق» استفاده شده است.
به نطر می رسد با توحه به اعتراضات گسترده مردمی و انتقاد علمای شیعه به قبح زدایی این فیلم در مورد اعتقادات شیعیان، فیلم سینمایی روز رستاخیز در سال 1393 به روی پرده سینما نرود
منبع: خبرگزاری تسنیم