تاثیر اضطراب بر ابتلا به آلزایمر
- توضیحات
- تاریخ ایجاد در 20 آبان 1393
محققان علوم پزشکی در کانادا اعلام کردند اضطراب ، به مغز آسیب می رساند و احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش می دهد.
دانشمندان مرکز تحقیقات بیماری های بزرگسالان در تورنتوی کانادا در مقاله ای در شماره اخیر نشریه روان پزشکی بزرگسالان اعلام کردند این مشکل به خصوص در افرادی که به درجات خفیفی از مشکلات شناختی مغزی مبتلا هستند ، بازرتر است و بروز اضطراب ، برای آنها مهلک تر خواهد بود و عواقب ناگوارتری در پی خواهد داشت.
محققان می گویند بررسی های آنان نشان می دهد اضطراب در افراد مبتلا به ضعف قوای شناختی خفیف ، خطر ابتلا به آلزایمر را تا 33 درصد افزایش می دهد.
بر اساس این تحقیق ، خطر ابتلا به آلزایمر به دنبال اضطراب فراوان ، در افراد مبتلا به مشکل متوسط قوای شناختی تا 78 و در افراد مبتلا به ضعف شدید قوای شناختی تا 135 درصد افزایش می یابد.
دکتر لیندا ماه و همکارانش می گویند یافته های آنان نشان می دهد اضطراب در این افراد باید به طور مرتب ، غربالگری شود و به طور کلی باید این افراد در معرض اضطراب قرار نداشته باشند.
به گزارش پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت، با بالا رفتن سن و پیر شدن سلول ها، ترشح ماده شیمیایی سروتونین کاهش می یابد، بدین ترتیب ارتباط بین سلولی و انتقال اطلاعات دچار مشکل می شود.
این مشکل بیشتر از همه در بخش حافظه و خاطرات خود را نشان می دهد.
خاطره ها ترکیبی هستند از یادآوری دیده ها و شنیده ها و احساسات که براى یاداوری آن ها مغز نیاز به برقراری یک ارتباط پیچیده سلولی بین همه بخش ها دارد.
به همین علت با بالا رفتن سن و کم شدن ترشح سروتونین در مغز، خاطره ها کمرنگ یا فراموش می شوند.
در بیماری آلزایمر ترشح سروتونین به شدت کاهش می یابد اما این مسئله همیشه به علت پیر شدن سلول ها نیست.
سکته مغزی که باعث از دست رفتن بخشی از سلول های مغز می شود یا شوک عاطفی پس از دست دادن عزیزی می توانند خطر ابتلا به آلزایمر افزایش دهند.
آلزایمر با از دست دادن حافظه کوتاه مدت، فراموش کردن آدرس ها و اسم ها آغاز می شود و کم کم تا آنجا پیش می رود که فرد حتی راه بازگشت به خانه را فراموش می کند.
بیماری آلزایمر متاسفانه درمانی ندارد اما می توان از پیشرفت آن جلوگیری کرد
منبع: سايت خبري تابناك