• خشكشوئي و سفيدشوئي شركت خدمات تجارت

    خشكشوئي و سفيدشوئي شركت خدمات تجارت

  • سال 1403؛ جهش توليد با مشاركت مردم

    سال 1403؛ جهش توليد با مشاركت مردم

پیش‌بینی پدیده «ال‌نینو» برای برخی مناطق

رئيس مركز پژوهشهای علوم جوی اقيانوسی دانشگاه شيراز پدیده ال‌نینو برای برخی از مناطق فارس مانند لار و آباده پیش بینی شده است.

جعفر ناظم السادات با بیان اینکه «ال‌نینو» از مولفه‌های اصلی تعیین آب و هواست و در کاهش دما نیز اثر می گذارد، بیان کرد: افزایش دمای آب اقیانوس‌ها باعث گردش امواج میانی در اقیانوس آرام و بوجود آمدن چرخش در سیکل آب و هوایی می‌شوند و این پدیده ال نینو به وجود می آید.
رئيس مركز پژوهشهای علوم جوی اقيانوسی دانشگاه شيراز  گفت: در سال 80 در کتاب «آیا باران می‌بارد» پیرامون این پدیده و تاثیر آن بر روی بارش مطالبی آمده بود که اثر پدیده ال نینو بر بارش کشور به خوبی نشان داده شده بود.
وی با بیان اینکه تاثیر این پدیده بر بارش کشور در سال جاری و آینده نیز به خوبی نشان داده شده، اظهار داشت: در این راستا باید از توان دانشگاه در حوزه پژوهش استفاده کرد که بتوان خسارات را کاهش داد.
ناظم السادات با اشاره به اینکه این پدیده بارش و منابع آبی کشور را افزایش می دهد، تصریح کرد: البته میزان تاثیرپذیری بارش در نقاط مختلف کشور از این پدیده یکسان نیست و برای منطقه متفاوت است.
رئيس مركز پژوهشهای علوم جوی اقيانوسی دانشگاه شيراز  با تاکید بر اینکه باید تدابیر ویژه ای برای کاهش خسارت ناشی از این پدیده اتخاذ شود، بیان کرد: این پدیده برای جنوب کشور نیز پیش بینی شده که استان فارس نیز از آن مستثنی نیست.
وی افزود: در پدیده ال نینو افزایش باران پیش بینی می شود اما این افزایش باران به طور منظم و پیش بینی شده نیست و متفاوت است.
ناظم السادات در خصوص بیشترین حساسیت ال نینو در استان فارس نیز گفت: بیشترین حساسیت این پدیده در رخداد سیل برای منطقه شمال استان از جمله آباده و جنوب استان مانند لار پیش بینی شده است.
وی با بیان اینکه تهیه نقشه خطرپذیری نیازمند مطالعات بیشتری است، اظهار داشت: در این راستا مردم باید بیشترین همکاری را در هنگام رخداد بارش داشته باشند زیرا امکان مسدود شدن راه ها وجود دارد.

منبع: سايت خبري تابناك

بهره اي از كلام وحي

أَمَّن جَعَلَ الْأَرْضَ قَرَارًا وَجَعَلَ خِلَالَهَا أَنْهَارًا وَجَعَلَ لَهَا رَوَاسِيَ وَجَعَلَ بَيْنَ الْبَحْرَيْنِ حَاجِزًا أَإِلَهٌ مَّعَ اللَّهِ بَلْ أَكْثَرُهُمْ لَا يَعْلَمُونَ
"سوره النمل, آيه 61"
[آيا شريكانى كه مى ‏پندارند بهتر است] يا آن كس كه زمين را قرارگاهى ساخت و در آن رودها پديد آورد و براى آن كوه‏ها را [مانند لنگر] قرار داد و ميان دو دريا برزخى گذاشت آيا معبودى با خداست [نه] بلكه بيشترشان نمى‏ دانند.

اوقات شرعی

در محضر معصومين (عليهم السلام)

پيامبر صلي الله عليه و آله : مَن وَلّى مِن أمرِ المُسلِمينَ شَيئا فَوَلّى رَجُلاً و هُوَ يَجِدُ مَن هُوَ أصلَحُ لِلمُسلِمينَ مِنهُ فَقَد خانَ اللّه َ و رَسُولَهُ
پيامبر صلي الله عليه و آله :كسى كه عهده دار يكى از امور مسلمانان شود و فردى را سرپرست كارى كند ، با اين كه مى تواند كسى را كه براى مسلمانان بهتر از او باشد بيابد ، به خدا و رسولش خيانت كرده است .
(سنن بيهقى ، ج 10 ، ص 11)

طبيعت در آينه تصوير

site (10).jpg

مجله

آیا اینترنت بانک مطمئن است؟

به‌نظر می‌رسد در 5 سال اخیر نظر مردم در استفاده از اپلیکیشن‌ها کاملا عوض شده است. با این حال، استفاده کردن یا نکردن از برنامه‌های مخصوص انجام تراکنش‌های بانکی توسط کاربران، بستگی به نوع دستگاه مورد استفاده، بانک متصل به اپلیکیشن، شبکه‌ی ارتباطی و حتی محتویات داخل گوشی افراد دارد.

ادامه مطلب...

چرا صدای ضبط‌شده‌ی ما اینقدر متفاوت احساس می شود؟!

هر که تاکنون صدای خود را شنیده، می پرسد، آیا چیزی بدتر از این می شود که آدم صدای ضبط‌شده‌ی خود را بشنود؟ یا واقعا صدای من این طوریه؟
متأسفانه پاسخ مثبت است. وقتی به صدای خود گوش می کنید، آن صدا اثری از رسانایی استخوانی با خود ندارد.

ادامه مطلب...
شما اینجا هستید: Home شركت خدمات تجارت مجله خبري پیش‌بینی پدیده «ال‌نینو» برای برخی مناطق